06
Jul

Open dag landschaps-
begraafplaats

Ontdek de rust en schoonheid van onze landschapsbegraafplaats in Ulestraten tijdens de open dag op 22 september van 11:00 tot 16:00 uur. Laat u meevoeren op een inspirerende route door de diverse landschapskamers, elk met een uniek karakter en serene sfeer.

De landschapsbegraafplaats

25 maart 2022 is de landschapsbegraafplaats in Ulestraten officieel geopend. Sindsdien is de begraafplaats letterlijk uitgegroeid tot een serene rustplaats, een plek van bezinning en van troost. De landschapsbegraafplaats is altijd toegankelijk voor een wandelingetje, met of zonder begeleiding. Dit jaar organiseren we voor het eerst een open dag, om iedereen te verwelkomen op deze bijzondere plek.

Landschapskamers

Iedere landschapskamer heeft zijn eigen karakter. Zo is de fruitboomgaard een klassieke hoogstamboomgaard, waar de rustige sfeer wordt aangevuld met het kwetteren van vogels en het zoemen van insecten. De bloemenweide is een groot veld omgeven door bomen en struiken, met een open en vrij karakter. Vogels en insecten vliegen af en aan. Het langgerekte beukenbos is een verrassende, vriendelijke plek. Beschut en ingepakt tussen het open veld en dichtbegroeide grondwal. Er is ook een Islamitische landschapskamer, een besloten en verstild veld ingericht als eeuwige rustplaats.

Gedenkhuis

Sinds 2023 is er centraal gelegen op de begraafplaats ook een gedenkhuis. Midden in het groen, uitkijkend over de velden en boomgaarden. Een prachtige plek voor een sfeervol afscheid, een uitvaart en alles wat daarbij hoort.

Programma open dag

Het programma biedt niet alleen de mogelijkheid om rond te wandelen en kennis te maken met deze bijzondere plek, maar ook om geïnspireerd te raken. Zo kunt u ervaren hoe een afscheid kan worden vormgegeven en zijn er verschillende gastsprekers. Ook kunt u rekenen op een warm welkom door onze gastvrije collega’s, die klaarstaan om al uw vragen te beantwoorden en u te informeren over de verschillende mogelijkheden voor een persoonlijk en betekenisvol afscheid.

Waar en wanneer?

De open dag vindt plaats op zondag 22 september van 11.00 tot 16.00 uur. U vindt de landschapsbegraafplaats op onderstaand adres:

Langs de Gewannen 20, Ulestraten.

Inschrijven niet verplicht

Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere dag met ons te delen. Inschrijven is dus niet verplicht. Bij vragen over deze open dag kunt u ons bereiken via begraafplaats@walpot.net.

Kom en ervaar de schoonheid en rust op onze prachtige landschapsbegraafplaats en ontdek de mogelijkheden voor een waardig en persoonlijk afscheid.

We kijken ernaar uit om u te mogen verwelkomen!

< Terug naar het nieuwsoverzicht

Default
foto
Begeleiding
Uitvaartverzorging Walpot
Pisartlaan 8
6245 SK Eijsden
Tel.: +31 (0)43 - 409 1244
Email: info@walpot.net
Algemene voorwaarden
Uitvaartcentra Langs de Gewannen 20
6235 NV Ulestraten
Tel.: +31 (0)43 - 409 1244
Email: begraafplaats@walpot.net
Algemene voorwaarden
Uitvaartcentra Pisartlaan 8
6245 SK Eijsden
P. Debyelaan 25 (MUMC+/azM)
6229 HX Maastricht
Langs de Gewannen 20
6235 NV Ulestraten
 
Copyright 2024 Walpot • Alle rechten voorbehouden • Privacy StatementDisclaimer
Ontwerp en Realisatie www.advacom.nl
Overlijden melden?
Bel +31 (0)43 4091244